SDP traži ostavku Gradonačelnika grada Požege

Aktualno 25. kolovoza 2022

Konferenciju je otvorio Mitar Obradović.

Pozdravljam sve nazočne na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji SDP-a Požeško-slavonske županije.

Tema večerašnje tiskovne konferencije je zahtjev SDP-a Požeško-slavonske županije za ostavkom gradonačelnika prof. dr. sc. Željka Glavića, a neposredni povod za ostavkom je SMS poruka koju sam danas primio od gradonačelnika Željka Glavića. Nakon moje jučerašnje objave na stranicama Facebooka o nepogodi koja je pogodila naš grad nakon posljednjih lokalnih izbora zbog nerada gradske vlasti te da gradonačelnik ne želi, ne zna i /ili ne smije odmaralište Baška dati građanima grada Požege na raspolaganje. Umjesto smijeha Požežana u odmaralištu, odmaralište je zaključano te je puno smeća i u drugoj godini mandata gradonačelnika Željka Glavića.

Potaknut vjerojatno mojom objavom, koju su prenijeli lokalni mediji, danas sam u 15:37 dobio SMS poruku od našeg gradonačelnika:

 

“Odgovorio bih na članak na 034, ali Zakon mi ne dopusta pa moram šutiti. Nemojte bas previše o tome, zbog sebe”

 

Mogu reći da sam iznenađen takvom bahatošću Gradonačelnika, a konačnu poruku koja mi je upućena ne mogu sa sigurnošću shvatiti: da li mi Gradonačelnik prijeti, da li njemu prijete zbog odmarališta Baške te me upozorava ili se radi o nečem drugom. Ne mogu sa sigurnošću znati, ali se osjećam osobno ugroženim nakon ovakve poruke dobivene od gradonačelnika,  koji je član stranke na vlasti. Takvu poruku upućenu članu oporbene stranke, predsjedniku iste stranke, potpredsjedniku  Gradskog vijeća upućenu od strane nekoga tko ima moć stranke na vlasti, ja doživljavam kao prijetnju. Ne razumijem da li mi Gradonačelnik prijeti, da li njemu zbog Baške netko prijeti te mene upozorava ili se radi o nečem trećem???

 

Nakon njegovog opstruiranja grada i građana u odmaralištu Baška te nakon ovakve bahate poruke, u kojoj traži da se ne priča o radnjama koje ja osobno smatram kriminalnim, a naročito zbog poruke upućeni meni da to ne činim zbog sebe, mi u SDP-u Požeško-slavonske županije smatramo da gradonačelnik grada Požege prof. dr. sc. Željko Glavić više ne može predstavljati građane ovog grada, te zahtijevamo  da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika i to kako zbog građana grada Požege tako i zbog sebe, jer očito jako teško podnosi situacije u kojima građani javno iznose kritike na njegov rad, odnosno nerad.

 

Martina Vlašić Iljkić je izjavila:

Ako je ovo poruka gradskom vijećniku, potpredsjedniku Gradskog vijeća koja je poruka svim drugim građanima koji se odluče prijaviti nepravilnosti. U svom ponašanju se nije odmaknuo od svojih prethodnika, Puljašića i Neferovića koji su komunicirali na sličan način u javnom prostoru i imali slične ispade. Biti netolerantan na kritiku, pogotovo političkog suparnika koji predstavlja građane koji su ga birali je odraz loše političke kulture ili političke nepismenosti. Sporne su ovdje fotografije koje su dokaz nerada, ali te slike nisu nažalost jedini dokaz nerada, takvih slika ima sa područja cijelog Grada. Zbog svega toga tražimo neopozivu ostavku Gradonačelnika jer je to u interesu građana i Grada Požege.

 

 

 

Predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije

 

Mitar Obradović, v.r.