SDP POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE TRAŽI POVRATE MANDATA OD SVOJIH BIVŠIH ČLANOVA

Aktualno 16. studenoga 2018

Županijski  odbor  i  Predsjedništvo SDP-a  Požeško-slavonske županije na svojim su sjednicama, koje su održane 25.10.2018.g.,   raspravljali   o  stanju u Županijskoj organizaciji SDP-a.  Uvidom u evidenciju članova  utvrđeno je da je   od 15.05.2018.g. do 24.10.2018.g. iz Stranke istupilo 57 članova a da je jedna članica odlukom Glavnog odbora izbačena iz stranke, te da stranka na području  Županije trenutno ima 947 člana.

Članovi Županijskog odbora i Predsjedništva  dali su  posebnu pozornost  izvješću o broju članova SDP-a i njihovih koalicijskih partnera u  Županijskom vijeću, gradskim  i općinskih vijećima.  Prema navedenom izvješću SDP na području Županije trenutno ima 19 vijećnika i dva vijećnika koalicijskih partnera koji su bili na zajedničkoj listi na izborima. (Županija 2, Požega 2, Pakrac 4, Lipik 2, Kutjevo 1+ 1 kaol. partner, Čaglin 3, Velika 1,Brestovac 2+1 koal. partner i Kaptol 2).

Naročito žustra rasprava bila je kod uvida u  imena članova koji su istupili iz stranke, a koji su zadržali vijećničke mandate, odnosno koji su prema mišljenju članova stranke mandate oteli stranci i biračima koji su im dali svoj glas. Svi prisutni članovi podržali  su stav da  ti  mandati pripadaju  stranci, odnosno  članovima  stranke koji su vrijedno radili na terenu i borili se za svaki   mandat i  biračima  koji su  im dali svoj glas kao članovima SDP-a.

Većina ih je izašla iz stranke bez riječi pozdrava i  bez obrazloženja,  tako da nisu jasni njihovi motivi izlaska.

Budući da HDZ čvrsto drži vlasti u našoj Županiji i nisu mu potrebni  prebjezi,  a što je dobrim dijelom zasluga i samog SDP-a,  razlog  za izlazak iz stranke vijećnika i zadržavanje mandata  nikako ne može biti  moralna akrobatika Zdravka Ronka, koji je  spirtus movens  izlazaka iz stranke,   prema kojoj  je on izašao  iz stranke kako SDP ne bi koalirao s HDZ-om, a on će sam koalirati s HDZ-om kako bi to onemogućio samom SDP-u.

Predsjedništvo i Županijski odbor    jednoglasno su donijeli   zaključak prema kojem  SDP Požeško-slavonske županije od svojih bivših članova i vijećnika  traže povrate mandata u ime  vrijednih članova stranke i glasača SDP-a  koji su im i omogućili  te mandate.

Molimo  slijedeće  bivše stranačke kolege i  vijećnike da vrate mandate SDP-u  i  njihovim biračima:

 

Županija:

1.ZDRAVKO RONKO ( zamjena Slavko Rich)

2.MARIJAN CESARIK

3.LJERKA ŠVAJGHART

4.VICKO NJAVRO

5.ŽELJKO SAMARDŽIJA

Požega:

1.ZDRAVKO RONKO

2.MARIJAN CESARIK

3.TOMISLAV JAKOBOVIĆ (zamjena  Zvonko Štajduhar)

4.TAMARA PUAČ

Pleternica:

1.MATO GRGIĆ

Jakšić:

1.MARIJA ŠINKO RUŽIČIĆ

Kutjevo:

1.DALIBOR KLAJN