Priopćenje ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije

Aktualno 2. listopada 2019

Povodom   objava u medijima  prema kojima  gradonačelnik  grada Požege Darko Puljašić  mjesečno plaća članu HDZ- koji je izbačen iz stranke  iznos od 3.600,00 kn,  kako  ovaj ne bi progovorio o mnogim stvarima, SDP Požeško-slavonske županije daje sljedeće priopćenje:

 

Grad Požega je ponovo Grad koji se povlači po medijima, ime Grada ponovo  kod čitatelja raznih    portala  izaziva čuđenje, sablazan i podsmjeh.  Razlog tome je, po tko zna koji puta, ponašanje naših gradskih otaca. Ovaj put je informacija o  plaćanju 3.600,00 kn mjesečno za šutnju od strane Gradonačelnika Darka  Puljašića potekla iz samog HDZ-a. I to s  imenom i prezimenom jednog od izvora. Nije nikakva tajna da HDZ za svake izbore obilazi „svoje glasače“ i da im pri tome nosi darove ili novac. Svi to znamo, ali nitko od službenih tijela nije postavio pitanje odakle HDZ-u toliku novac. Ovaj događaj, gdje su se određeni članovi HDZ-a javno pobunili protiv stranačkog crnog fonda  kojim se kupuje šutnja pojedinih članova, ukazuje samo na to koliko je uzela maha u našem Gradu. Članovi koji su iznijeli takve informacije prekršili su omertu (zakon šutnje) koja vlada u HDZ-u vezano za stvaranje i korištenje crnog fonda, a i za sve druge koruptivne radnje kojima se pojedi članovi te skupine  enormno bogate.  Šutnja bivšeg člana, prema natpisima u medijima,  očito se kupuje   novcima građana.  Neminovno je da  među grupom koja na taj način  stječe i dijeli novce, (netransparentno i bez jasnih kriterija), dolazi do otpora pojedinaca, koji se smatraju zakinuti u navedenoj diobi, te takve radnje zbog toga izlaze u javnost.  Prema pravilima takvih grupa  oni koji prekrše omertu bivaju kažnjeni, pa će biti interesantno vidjeti što će biti s članom koji je javno obznanio takve radnje.

SDP Požeško-slavonske županije izražava oštru osudu takvog ponašanja a optužbe koje su iznijete u medijima smatramo  vrlo ozbiljnim, a to je da se novcima građana kupuje šutnja bivšeg člana koji ima spoznaje, o  kako se navodi u medijima o  „mnogim stvarima“ našeg Gradonačelnika, te zbog toga  tražimo  da  nadležna tijela  utvrde istinitost takvih navoda.

Nakon nebrojenih skandala koje nam je priuštila ova Gradska vlast  građani ovoga Grada  s  pravom postavljaju pitanje   Gradonačelniku :  Quo vadis, Domine ? .

Taj pogrešan put kojim se vodi ovaj Grad očito će trajati do lokalnih izbora kada će građani moći izabrati vlast koja neće bahato  vladati i dijeliti ljude, već vlast koja će upravljati gradom kao zajednicom ravnopravnih građana,  na interes i prosperitet svih građana a ne samo određene interesne skupine.

 

 

Predsjednik ŽO SDP PSŽ

Mitar Obradović