Predsjednik ŽO SDP PSŽ Mitar Obradović o rezultatima izbora za EU parlament

Aktualno 4. lipnja 2019

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Predsjednik ŽO je izjavio sljedeće:

“Na izborima za EU parlament SDP je na području naše Županije dobio 3.000 glasova ili 14,68 % , a na području grada Požege  1.400 glasova ili 18,37%. Navedenim rezultatima  mi smo u SDP-u  zadovoljni   budući je prošla godina bila vrlo dinamična za našu cjelokupnu stranku, a naročito u našoj Županiji,  zbog čega su nam mnogi prognozirali daleko lošiji rezultat.  Kada se uspoređuju rezultati iz prijašnjih izbora za EU parlament vidimo  da nemamo  veliku oscilaciju,  ako se uzmu  u obzir činjenice da na prošlim izborima SDP nije samostalno nastupio, da je smanjen broj stanovnika u našoj Županiji  i da   je po prvi puta  SDSS nastupila samostalno na izborima za EU parlament, te da je ostvarila  pozitivan rezultat u sredinama u kojima je SDP tradicionalno ostvarivao dobre rezultate.

Naročito nas vesele rezultati u centru Požege gdje smo pobijedili u pojedinim biračkim mjestima  a  nekim biračkim  mjestima  izgubili uz neznatnu razliku.

Prema broju birača koji su pristupili glasovanju u našoj Županiji proizlazi da 66,95 %  ili 42.939 birača nije ostvarilo svoje biračko pravo.

U pravilu  oni birači koji nisu zadovoljni sa postojećim stanjem u društvu ne izlaze na izbore, te se   nadamo da ćemo  našim aktivnim radom uspjeti motivirati  te birače  da pristupe izborima,  jer jedino na taj način građani  mogu pokazati svoj stav o trenutnim  stranačkim, rođačkim i ostalim klijentelističkim  načinima  upravljanja  i trošenju novaca svih nas građana.

Zbog takvih kriterija i postupaka  naša Županija  se nalazi na začelju ljestvice uspješnosti u RH.

Ovim putem pozivam naše građane da više  ne dozvole  da  stranke u našoj Županiji  pobjeđuju sa 36,07% glasova a  uz potporu  samo   11,49% glasova ukupnih birača,  kao što je to bilo na ovim izborima,   već da izađu na izbore i na taj način doprinesu kvalitetnijoj vlasti i kvalitetnijem življenju u našoj Županiji.

Svim biračima koji su izašli na izbore za EU parlament čestitam jer su  time dali podršku Europskoj uniji i Hrvatskoj u Europskoj uniji.  Posebno se  zahvaljujem   svima koji su ostali u SDP-u Požeško-slavonske županije  unatoč pritiscima koje su imali tijekom prošle godine, svima koji su nam se pridružili tijekom proteklih godinu dana i naravno svim našim vjernim biračima koji su nam i na ovim izborima dali svoj glas kao izraz  želje za ravnopravnijom   i pravednijom  Hrvatskom.”