Požega, Grad jednakih mogućnosti za sve

Aktualno 16. studenoga 2020

Gradski odbor SDP-a Požege odabrao je predsjednika SDP-a Požeško-slavonske županije Mitra Obradovića kao kandidata za gradonačelnika Požege, a potpredsjednika SDP-a Požege Dinka Zimu kao zamjenika gradonačelnika. U nastavku prenosimo Izjavu u cijelosti.

Izborom  mene i Dinka Zime  kao kandidate za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Požege,  SDP  Grada Požege  nam je ukazao  izuzetnu čast i mi im  se na tome toplo zahvaljujemo i nadamo se da ćemo ispuniti njihova očekivanja. Prije nego što smo imenovani za kandidate Dinko i ja smo  SDP-u  predstavili   program za europsku Požegu, program za upravljanje gradom na način koji je  primjeren  upravljanju u  uljuđenoj   europskoj zemlji umjesto postojećeg  modela vladanja  Gradom  u kojem je Grad ratni plijen pobjednika na izborima.

Sve dosadašnje gradske vlasti su vladale na isti način,  bez obzira koja je stranka je obnašala  vlast u Gradu, jednini kriteriji koji  su bili bitni  su stranačka , prijateljska  i rodbinska pripadnost stranci koja je „osvojila“ Grad.  Svi oni koji su stranački podobni i koji su dio interesne skupne sadašnje gradske vlasti  su kasta koja  troši gradski proračun, a kriterij za trošenje našeg  novca su u najvećoj  mjeri određeni potrebama te grupacije ljudi a ne potrebama Grada i njegovih građana.

Mi svi  ostali smo kasta koja samo treba puniti proračun kako bi oni mogli pričati kako je lijepo živjeti u Požegi,  a naša djeca  odlaze trbuhom za kruhom u svijet . To nije Požega u kojoj je lijepo živjeti većini građana.

Čak i u uvjetima recesije uzrokovane pandemijom svakodnevno smo svjedoci bjesomučnog zapošljavanja njihove interesne skupine u samom Gradu i gradskim institucijama  s jedne strane,   a s druge strane svjedoci smo poteškoća u koje su došli građani i privrednici zbog nastale gospodarske krize. Gradska vlast  živi u svom svijetu i kriza  u koje je cijelo društvo zapalo njih ne zanima, oni su na vlasti samo zbog sebe i svoje interesne skupine.

SDP na predstojećim  lokalnim izborima želi ponuditi drugačiju Požegu, Grad  jednakih mogućnosti za sve  bez obzira na stranačku, rodbinsku  i bilo koju drugu pripadnost. Mi u SDP-u  osjećamo izuzetnu odgovornost zbog svih obespravljenih  građana ovog grada  koje žude za promjenama zbog čega se stavljamo čelu svih takvih građana jer jednino zajedno možemo  primijeniti Požegu.

Zbog toga  pozivam sve   građane koje imaju ideje, volje i snage pomoći u ostvarenju takve Požegu da nam se pridruže, da se utkaju u novo buduće  ruho Požege,  jer mi u ovu priču ne želimo ući sami i zbog sebe, članova svoje stranke i naših obitelji , već to činimo zbog  svih obespravljenih i poniženih  građana  koji Grad zamišljaju kao pravednu zajednicu koja daje mogućnosti svima,  a ne samo članovima interesne skupine.”

Mitar Obradović i Dinko Zima