Potpisivanje peticije Zatrubi za odlazak

Aktualno 26. siječnja 2021

Na početku same tiskovne potpredsjednik GO SDP Požega Dinko Zima je zahvalio svim građanima Požege koji su na bilo koji način dali podršku prosvjedu: lajkom, komentarom, dijeljenjem ili samo usmenim putem.

“Takva podrška doista puno znači i pokazuje da nam je svima dosta korupcije, nepotizma, krađe i lažnog morala; da nam je dosta straha od iznošenja slobode govora i mišljenja

Požežani, hvala vam, bez vas ovaj prosvjed ne bi ovako uspio.

Na prosvjedu POVIK-21 protiv požeškog virusa korupcije, za ostavke gradonačelnika Darka Puljašića i zamjenika Marija Pilona, sukladno epidemiološkim mjerama pred gradskom kućom  okupilo se 25 osoba.

U ideji je, zbog epidemioloških mjera, prosvjed zamišljen i proveden većinom kao online prosvjed.

Iz tog razloga, kada govorimo o uspješnosti prosvjeda, moramo se poslužiti mjerenjima koja se vrše online, na internetu, konkretno na društvenoj mreži Facebook.

Rezultate koje ćemo prezentirati odnose se na live video prosvjeda i objavu (https://fb.watch/3dBrC6x_75/) na Facebook stranici SDP Požega (https://www.facebook.com/sdp.pozega) 19. 1. 2021.

Objavu video snimke prosvjeda POVIK-21 uživo, koju je objavio SDP Požega na svojoj Facebook stranici, u proteklih 6 dana vidjelo je gotovo 20 000 (19.865) različitih osoba koji žive u Požegi i okolici. Za usporedbu Požega prema zadnjem popisu ima 20.506 stanovnika.

Iznadprosječnu izvedbu objave, koja govori o zanimanju Požežanki i Požežana za prosvjed, potvrđuje i 2.771 daljnji klik na objavu.

Od toga broja, 735 podršku je izrazilo komentarom, lajkom ili podjelom objave s prijateljima čime su značajno doprinijeli konačnom rezultatu.

Ukupno je pogledano 16.200 minuta ili 270 sati videa, a 3300 građana je pogledalo video u trajanju najmanje 1 minute.

Ovdje navedeni rezultati odnose se samo na live video prosvjeda i objavu na Facebook stranici SDP Požega 19. 1. 2021.

Stvarni rezultati zanimanja građana za održani prosvjed su i veći jer su prosvjed uživo prenosili te s njega izvještavali i neki lokalni i nacionalni mediji, a čija izvedba i doseg objava o prosvjedu nisu uključeni u ove rezultate.

Ako pogledamo komentare ispod objave, a ima ih i pozitivnih i negativnih, dobronamjernih i onih manje dobronamjernih, smatramo da je različitost mišljenja i prava na javno izražavanje mišljenja stvar društva kojega želimo, pa je svaki komentar dobrodošao. Ovim prosvjedom uspjeli smo potaknuti veći broj ljudi da se zapita tko ih zastupa i kakvi su im sadašnji gradonačelnik i zamjenik.

Činjenica je da gradonačelnik i zamjenik i dalje nisu, a niti ne planiraju, dati ostavke na svoje funkcije  što ukazuje na njihovu spremnost da do kraja mandata načine još više štete gradu Požegi.

Jedan od svježijih primjera je i idejno rješenje uređenja Trga Svetog Trojstva.

Iz tog razloga pokrećemo peticiju ZATRUBI ZA ODLAZAK koja počinje u utorak (26.1.). Naime, u pješačkoj zoni od sutra pa idućih 14  dana od 10-12 sati na štandu prikupljamo potpise podrške za smjenu gradonačelnika Puljašića i zamjenika Pilona.  Obzirom na epidemiološku situaciju peticiju možete potpisati i online putem na poveznici https://www.peticija24.com/peticija_za_davanje_ostavke_gradonaenika_poeg_i_njegovog_zamjenika

 

Molimo građane da dođu dati podršku, potpišu peticiju i zatrube za konačni odlazak korupcije iz naše Požege.”