Održana tematsko izvještajna konvencija Foruma žena SDP-a Požege

Aktualno 20. lipnja 2016

Dana 20. lipnja 2016. godine Gradska organizacija Socijaldemokratskog Foruma žena SDP-a Grada Požege je održala Izvještajno tematsku skupštinu na kojoj je predsjednica Martina Vlašić podnijela Izvješće o radu za 2015. godinu. Skupštini su nazočile gošće iz Zagreba; članice Predsjedništva SDFŽ SDP-a Hrvatska Mirjana Mataušić Pišl i Dijana Pavičić Haniš, ujedno i predsjednica GO SDFŽ SDP-a Grada Zagreba. Također gosti skupštine su bili Mihajla Pavković, predsjednica ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije, Vicko Njavro, predsjednik Foruma seniora, Marijan Cesarik predsjednik GO SDP-a Grada Požege i Zdravko Ronko, saborski zastupnik i predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije.

Forum žena SDP-a GRADA POŽEGE svojim aktivnostima je sudjelovalo u radu na područjima koji uključuju djelovanja od humanitarnog značaja, reakcije na društvena događanja na lokalnoj razini, povezivanje mjera na nacionalnoj razini i njihov značaj za lokalnu sredinu, rad na promociji Foruma žena i isticanje pozitivnih društvenih vrijednosti, obilježavanje značajnih datuma, kao i neposredan rad sa građanima. Sudjelovale su u kampanjama za predsjedničke i parlamentarne izbore, održavale press konferencije različite tematike samostalno ili u sastavu članova GO SDP-a Grada Požege, objavljivali priopćenja putem lokalnih portala, komentirali društvena zbivanja putem društvenih mreža, organizirale humanitarne akcije. Svojim aktivnostima ukazivale su na potreban razvoj skrbi za starije osobe, socijalnu i zdravstvenu skrb, brigu za djecu i mlade i osobe s invaliditetom putem lokalnih portala, povezivale sa Forumima žena iz drugih županija, polazile edukacije, zajednički djelovale sa  Forumom mladih i Forumom seniora te redovno održavale sjednice Predsjedništva. Također u svom radu ističu izradu projekta ispred GO SDFŽ SDP-a Grada Požege te apliciranje projekta na natječaj SDFŽ SDP-a Hrvatske, ali i provedbu projekta ŽO SDFŽ SDP-a Požeško slavonske županije. Tema dnevnog rada je bio i aktivizam Foruma žena u okviru priprema SDFŽ i SDP-a za izbore, a prijedlozi i razmišljanja će zasigurno donijeti poboljšanja u radu kako bi ostvarili što bolji izborni rezultat. Nakon formalnog dijela, uslijedilo je druženje, razmjena iskustava i bolje povezivanje u radu prema zajedničkom cilju, a to je borba za prave ljudske vrijednosti, pravednost i briga o dostojanstvu čovjeka.

1FŽ 2FŽ 3FŽ 4FŽ 5FŽ 6FŽ 7FŽ 8FŽ 9FŽ 10FŽ 11FŽ 12FŽ 13FŽ 14FŽ 15FŽ