Vicko Njavro – Za bolje danas, još bolje sutra

Aktualno 30. svibnja 2013

prenosimo s www.034portal.hr

Poštovani birači Požeško – slavonske županije,

jedina nam je Lijepa naša domovina danas zadužena gotovo 50 milijardi eura. Zadužena je zato što se nažalost do sada malom većinom glasova pomagalo političku opciju koja nije iznalazila nikakve druge mogućnosti OSIM ZADUŽIVANJA.
Radi  lagodnog života privilegiranih i kupljenja mrvica koje padnu sa stola nama ostalima, Požeška županija dovedena je do osiromašenja.

Niti to im nije bilo dovoljno, pa su u toj silnoj pohlepi  za osobnim bogaćenjem, stvorili su  za sada samo manji dio istraženih afera (Fimi media, Planinska, Indeks, Ina, Podravka, i druge…) Niti kod nas u Požeško -slavonskoj županiji nije ništa bolje, jer je niz afera koje do javnosti nisu dospjele. Taj manji dio istraženih afera doveo je do sudskih procesa niza čelnika jedne političke opcije koja je bila na vlasti, do pravomoćno osuđujućih, nepravomoćnih presuda, a samim time i do pada standarda svih nas, posebice građana Požeško – slavonske županije.

Od 5 gradova i 5 općina gospodarska aktivnost odvija se samo u Požegi i Kutjevu, gdje je na vlasti SDP, dok su sve druge općine i gradovi naše županije nažalost na budžetu Republike Hrvatske.

Poštovani birači

kao kandidat za župana Požeško – slavonske  županije i u ime kandidata za dožupane molimo vas da dobro razmislite kome ćete dati svoj glas.

Nemojte dati ljudima koji su državu doveli do visokog stupnja zaduženosti, a  sada vam ponovno obećavaju nemoguće i ono sto nisu, te nikada ne mogu izvršiti od tunela, brze ceste Pleternica – Požega, legalizacije za 1 kune – koja je nemoguća, zapošljavanje, fondovi Europske unije itd, itd.

Najveći problem države, pa tako i Požeško – slavonske županije je 8 i pol tisuća nezaposlenih. Jučerašnji podaci govore da je grad Požega samo s 12 % nezaposlenih , Republika Hrvatska 23 %,  a Požeško – slavonska županija 31 %. Iz ovoga je vidljivo gdje se vodi briga o zapošljavanju.
 
Broj stanovnika Požeško – slavonske županije  se smanjio u posljednjih 10 godina za cca 9 i pol tisuća stanovnika.

Sredstva iz Europske unije  namijenjena  zapošljavanju  nismo dobili u tolikim iznosima o kojima pričaju, a tome govore i “svijetli primjeri” Pakraca i Pleternice, gdje je HDZ na vlasti od osnutka države. U tim gradovima nažalost imamo i najveću nezaposlenost.  U Pleternici  je 1500, dok je u danas Pakracu 850 nezaposlenih.
Broj stanovnika  se nažalost smanjuje, a broj nezaposlenih se stalno povećava , pa zašto narodu ne kažemo istinu?!

Postavimo si svi skupa pitanje.
Zašto je u Pleternici nestalo 750 radnih mjesta u drvnoj industriji, a sirovinska baza koja  je oduvijek postojala , postoji i danas?!
200 radnih mjesta u tekstilnoj industriji Pleternice je nestalo, i tko je za to kriv?!
U Općini Kaptol, od osnutka države imamo HDZ na vlasti, a nismo stvorili uvjete niti za jedno radno mjesto, osim jednog vatrogasca koji je također na proračunu.
U Velikoj smo smanjili broj radnih mjesta na 60 posto i to kroz zadnjih 10-tak godina.

Osvrt na legalizaciju

Počet ćemo od stare izreke da je politika umijeće mogućega, pa koliko bih ja kao političar, neozbiljan bio, kada bih rekao, ako mi ukažete svoje povjerenje, registracija automobila biti će 1 kunu godišnje, a zna se da je to nemoguće.

Predizborni dani vrijeme su isticanja napravljenog i obećanja što se planira napraviti i realno je očekivati da se borci u političkom ringu natječu u isticanju prijedloga  kako riješiti probleme koje građane muče. Sve hrvatske  građane pa tako i građane naše županije, sigurno zabrinjava pitanje legalizacije, budući da se približava isticanje roka važenja zakona, a građaninu je svaki trošak velik, pa tako i trošak legalizacije. 
Nemojmo građane opterećivati s lažnim obećanjima da je moguće legalizirati bespravni objekt za samo 1 kunu.

POŠTOVANI STANOVNICI POŽEŠKO – SLAVONSKE ŽUPANIJE, NE NASJEDAJTE NA TE PRIČE, JER TO JEDNOSTAVNO NIJE MOGUĆE.

Građani su pri legalizaciji obvezni  platiti geodetima izradu geodetskog snimka, arhitektima  izradu projektne dokumentacije, naknadu za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u državni proračun, vodni doprinos Hrvatskim vodama i komunalne doprinose koji se mogu smanjiti ali je to sitan trošak, a to je dokaz da je  legalizacija za 1 kunu čista laž. Nitko ne može utjecati na gore navedene cijene (vodni doprinos, projektiranje i geodetsko snimanje).

Zakonska odredba kaže da Zakon o legalizaciji vrijedi do 30. lipnja 2013. godine i decidirano stoji da neće biti produljenja roka. Kako je onda moguće nešto legalizirati za 1 kunu?!

Upitajmo se svi skupa što je s onim djelom građana koji su sve uredno platili.
ZAR JE POTREBNO RAZMIŠLJATI KOME DATI GLAS!

DO SREDSTAVA IZ FONDOVA EU MOGUĆE JE DOĆI SAMO PREKO ŽUPANIJE POD UVJETOM DA IMAMO ZAJEDNIŠTVO NA RELACIJI GRAD – ŽUPANIJA – VLADA REPUBLIKE HRVATSKE.

NE ŽELITE LI BLOKADU ŽUPANIJE, BAHATOST, RASTROŠNOST I NEODGOVORNOST I VIŠE OD 30% NEZAPOSLENIH
GLASUJTE ZA VICKA NJAVRU, KANDIDATA SDP – HSU ZA ŽUPANA POŽEŠKO – SLAVONSKU ŽUPANIJE.