KANDIDATI SDP-a ZA ŽUPANA I ZAMJENICU ŽUPANA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Aktualno 18. ožujka 2021

 

Plan i program našeg djelovanja baziramo na komunikaciji s Vama. Vi koji radite u tvornici, na polju, automehaničari, frizeri, trgovci, konobari, treneri, učitelji, nezaposleni, umjetnici, obrtnici, majke ili očevi koji su s djecom kod kuće i svi ostali – Vi ste naša županija i samo Vi znate što Vam je potrebno.

Organizirat ćemo javne, online ankete u kojima ćete imati priliku izjasniti se i ukazati na probleme za koje smatrate da su bitni i trebaju hitna rješenja.
Izradimo zajedno plan i program za našu budućnost.. Stvorimo nove temelje promjene za boljitak svih nas.
Recite nam ŠTO VAS ŽULJA?
UPOZNAJTE NAS!

KANDIDAT ZA ŽUPANA ISPRED SDP-a
POŽEŠKO – SLAVONSKE ŽUPANIJE
Luka Samardžija, mag. oec.,bacc. ing. agr
Magistar ekonomije i inženjer poljoprivrede. Rođen u Požegi 1982. godine.
Suprug i otac dvoje djece.
U svojoj radnoj povijesti radio sam poslove komercijale, bio voditelj projekta financiranog od strane Europske unije na Veleučilištu u Požegi.
Znanstveno – istraživačkim radom bavim se 14 godina s naglaskom na analizu vinarstva i vinogradarstva Požeško – slavonske županije.
Autor sam 20-tak znanstvenih i stručnih radova na temu informacijsko – komunikacijskih tehnologija u visokom obrazovanju, na temu turizma te na temu vinogradarstva i vinarstva.
Poslovnu karijeru gradio sam gotovo u potpunosti u realnom sektoru.
Poljoprivrednom se bavim 12 godina.
Gradski sam vijećnik i član Gradskog odbora SDP-a Požege i Županijskog odbora SDP-a Požeško-slavonske županije.
ZAŠTO SAM SE KANDIDIRAO?
»Priznajem kako mi je dosta podjela u društvu. Dosta mi je nepravde! Brine me kako da jednog dana objasnim svojoj djeci da ispunjavanje obaveza, poštivanje pravila i obrazovanje nisu reference za napredak. Ne želim da naša djeca prolaze ovo što mi prolazimo. Ne želim da se jednog dana pitaju hoće li imati dovoljno novca za preživjeti mjesec do sljedeće plaće i hoće li uopće imati plaću?!  Razlog moje kandidature nije potreba za vlašću, utjecajem ili moći. Želim stvoriti bolje, zdravije i pravednije okruženje za našu djecu. Ova kandidatura uz Vašu pomoć  jedini je način da to ostvarim.
Nadam se da ćemo uspjeti zaslužiti Vaše povjerenje.«
NESTRANAČKA KANDIDATKINJA ZA ZAMJENICU ŽUPANA POŽEŠKO – SLAVONSKE ŽUPANIJE
Arijana Pospišil, mag. iur.
Magistra prava, rođena u Požegi 1992., gdje danas živim i radim.
Završila sam Pravni fakultet u Rijeci.
Diplomski rad na temu
”Međunarodnopravno uređenje zločina silovanja kao metode ratovanja”
obranila sam 2016. g., a 2018. g. položila sam državni stručni ispit pri Ministarstvu uprave.
Za vrijeme studiranja odlučila sam se za volonterski rad u raznim udrugama i institucijama:
*Odjel za podršku žrtvama i svjedocima županijski sud u Rijeci
*SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava
*Udruga Centar za kulturu dijaloga (udruga CeKaDe), pružanje socijalnih usluga djeci slabijeg imovinskog i socijalnog statusa
Radno iskustvo stječem u Centru za socijalnu skrb, a danas sam zaposlena u realnom sektoru.
Kako volim spajati nespojive stvari, na mome životnom putu našao se i ples, koji je još danas tu i njime se aktivno bavim.
Svjetska sam prvakinja International dance open natjecanja 2019. u kategoriji solističkog suvremenog plesa.
ZAŠTO SAM SE KANDIDIRALA?
»Razlozi zbog kojih sam se kandidirala su osjećaji poznati većini ljudi na našem području, a to su nepravda i nezadovoljstvo. Posla ima samo za podobne, a za ostale, tu je karta u jednom smjeru za što dalje odavde. Jednom kada na vlastitoj koži osjetite kako je to kad Vas odbiju zato što ne slijedite određenu struju, a obrazovanje za koje ste se borili potpuno izgubi važnost pokraj članske iskaznice, stvarno se zapitate. Upravo zbog svega što sam prošla, zbog svega što prolaze naši sugrađani, odlučila sam se odvažiti, te zajedno s Lukom ponuditi nešto drugačije i bolje, svima u ovoj našoj zajednici. Ne želimo biti ista destruktivna vlast samo druge boje, ne želimo Vam obećavati brda i doline, želimo da svi skupa, zajedničkim snagama, kreiramo zajednicu koja prihvaća drugo i drugačije, koja cijeni rad i trud, koja vidi dalje od članske iskaznice i zajednicu koja ima sluh, empatiju i koja stvara temelje za rast, razvoj i napredak. Uistinu vjerujem kako je to moguće i nadam se kako ćemo ponovno postaviti temelje koji će ovu našu županiju učiniti mjestom poželjnim za život i kako više nećemo biti mjesto u koje će se samo vraćati za blagdane.«