Održana izborna konvencija SDP-a Požeško-slavonske županije

Aktualno 20. prosinca 2013

Konvenciju su pratili glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, član Predsjedništva SDP-a Hrvatske i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te potpredsjednica SDP-a i potpredsjednica Vlade, ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

prenosimo s www.slavonski.hr

“Naša kampanja bila je fokusirana na rezultate ali nismo ih promovirali. Za to vrijeme, perjanice gradskog i županijskog HDZ-a, stranke ne samo opasnih namjera već i kriminalnog djelovanja i još pogubnijih rezultata u jednoj izuzetno agresivnoj kampanji, nudili su i obećavali u ovoj krizi privide lažnih svjetala i upalilo je, moramo priznati, upalilo je. No, nije prošlo ni šest mjeseci građani su se brzo uvjerili kome su dali povjerenje i kolika je to cijena.

Nema novca ni investicija, nema novca za umirovljenike, nema čak ni djeci klizališta ali zato imamo hrpu obmana, laži i tužbi ” naglasio je u svom obraćanju delegatima predsjednik ŽO SDP Zdravko Ronko. “

Donosimo zakone koji možda u ovom trenutku izgledaju kako se kreću prema zatiranju nekih radničkih prava ali to nije tako to govore oni koji žele političke bodove. Mi želimo uređenu državu u kojoj se može zaposliti i u kojoj je rad zaštićen” naglasio je ministar rada Mirando Mrsić. “Apsolutno sam uvjeren da ćemo vratiti i Požegu i Požeško-slavonsku županiju vrlo brzo pod socijaldemokratsku upravu,” naglasio je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan dodajući da su prve dvije godine aktualne Vlade protekle u sređivanju stanja a druge dvije godine bit će bitka za gospodarski rast i nova radna mjesta.

“Mi smo nasljedili stanje koje smo nasljedili i ne žalimo se ali morali smo srediti dio nereda kako bi smo uopće krenuli u reforme,” istaknula je i Milanka Opačić.

Na devetoj izbornoj konvenciji SDP-a Požeško-slavonske županije izabrana su dva potpredsjednika, sedam članova predsjedništva te 15 članova županijskog odbora. Za potpredsjednike su izabrani Marijan Cesarik i Vicko Njavro. U Predsjedništvo su izabrani Dragan Marin, Marina Mirković, Anita Kramberger Matoković, Rastislav Navratil, Ivan Peić, Domagoj Sokoup i Marija Užar. Članovi i članice Županijskog odbora SDP su Tomislav Crnjac, Ivan Čolak, Antun Emić, Tomislav Jakobović, Zdenko Kanižaj, Zoran Krejči, Marina Mirković, Gojko Nenadović, Sandra Pavić, Mihajla Pavković, Igor Pejić, Domagoj Sokoup, Mijo Straga, Goran Todorović i Marija Užar.

video prilog konvencije možete pogledati OVDJE